‘Les víctimes de les guerres, especialment, a Ucraïna i a Terra Santa, i el Sínode’, són les intencions de pregària que proposa el Consell de Conferències Episcopals d’Europa (CCEE) per la cadena eucarística de la Quaresma 2024. L’Església, a tot l’Estat espanyol, té designat el proper 21 de març. Per aquest motiu, la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), celebrarà, el proper 21 de març, l’eucaristia amb aquestes intencions. La nostra diòcesi també s’hi adhereix.

La cadena eucarística va néixer com a signe de proximitat de l’Església amb les víctimes del Covid i les seves famílies, però ja s’ha convertit en una cita fixa de pregària des de dimecres de cendra fins el Dijous Sant. Aquest any, l’Església a Europa es reuneix al voltant de la taula eucarística per pregar per la pau i per encomanar al Senyor la preparació i celebració de la segona sessió de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode que tindrà lloc al Vaticà el proper mes d’octubre.

Aquesta iniciativa també vol ser un signe de comunió i esperança per a tot el Continent. Un temps de dejuni i pregària «per sentir-nos tots germans i implorar a Déu la fi de la guerra», explica el Consell de Conferències Episcopals d’Europa.

Et recomanem