Aquest dissabte, 11 de juny, a Madrid, tindrà lloc l’Assemblea final del Sínode de la Conferència Episcopal Espanyola. Aquest acte tindrà lloc a la Fundació Pablo VI i serà una oportunitat per a reunir-se els representants de totes les diòcesis, de les congregacions religioses, de moviments i dels diferents grups eclesials. En el nostre cas, el bisbe Agustí i altres membres de la comissió diocesana del Sínode i d’organismes diocesans representaran a la nostra diòcesi.

Aquesta fase diocesana es va començar a posar en marxa el passat 17 d’octubre del 2021. Fase que està centrada en les esglésies particulars i altres realitats eclesials que durant aquest temps han posat en actitud “d’escolta” a tot el poble de Déu, i procurant que ningú es quedés exclòs.

Aquest procés d’escolta i discerniment s’ha anat precisant dins les assemblees parroquials i arxiprestals a les diverses diòcesis, i l’11 de juny es presentarà la síntesi que recull totes les aportacions rebudes com a Conferència Episcopal Espanyola.

Celebració diocesana del camí sinodal a la Sagrada Família

Com a Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat no es realitza en aquests moments un acte de cloenda de la etapa diocesana del Sínode, sinó que s’ha apostat per un moment de celebració que marqui un punt i seguit en el camí de sinodalitat que estem cridats a continuar vivint i encarnant a la nostra Església.

Aquesta celebració diocesana tindrà lloc el diumenge 18 de setembre a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, lloc emblemàtic i de referència per a tot el poble de Déu que camina a la Província Eclesiàstica de Barcelona, és a dir, les diòcesis de Barcelona, Terrassa i Sant Feliu de Llobregat.

Properament, s’anirà informant de més detalls sobre aquest esdeveniment.

Et recomanem