Aquest any el lema triat per a la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians es una frase presa d’Isaïes: “Apreneu a fer el bé, busqueu la justícia”.

Com sempre, se celebra a l’hemisferi nord del 18 al 25 de gener; una setmana marcada per les festes de sant Pere i sant Pau.

Els materials litúrgics i de reflexió han estat preparats pels cristians de Minnesota (EUA), que, commoguts pel cas de la mort de George Floyd, volen reconèixer alhora la pròpia complicitat en la perpetuació de les divisions que han contribuït a la injustícia racial.

A la nostra diòcesis hi han diferents actes organitzats:

18 de gener – 19.30h. Pregària ecumènica. Parròquia de Sant Joan (Viladecans).

21 de gener – 18h. Pregària ecumènica. Església de Sant Francesc d’Assís (Vilafranca del Penedès).

23 de gener – 19h. Trobada ecumènica. Catedral-Parròquia de Sant Llorenç (Sant Feliu de Llobregat). Acte presidit pel bisbe Agustí Cortés, amb representants de diverses confessions cristianes: Pastora Marta López Ballalta, de l’Església Evangèlica de Barcelona-Centre; Pastor Miquel García, de la Primera Església Evangèlica de Sant Feliu de Llobregat; P. José Santos, prevere de l’Església Ortodoxa-Patriarcat de Sèrbia; Sr. Lluís Brull, evangèlic, director del programa “Encuentros” i coordinador del grup bíblic ecumènic de la parròquia de Sant Pere de Gavà; y un representant de l’Església Ortodoxa-Patriarcat de Romania.

Des de l’equip de la Delegació d’Ecumenisme i Relacions interreligioses de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, ens recorden la importància d’aquest temps privilegiat que l’Esperit Sant ens ofereix perquè el desig de la comunió fraterna entre les confessions cristianes continuï actiu i mirant cap el futur. Al mateix temps, ens conviden a “treballar i deixar-nos guiar per on el Senyor vulgui perquè la unitat entre els cristians sigui algun dia una realitat. Donar fruit en el Senyor, ser pont creatiu des del diàleg per ser més pròxims i no ser-nos indiferents”.

Cal tenir present també que entre les conclusions del treball del Sínode de la nostra Diòcesi, trobem escrit en el punt nº 7: “Amb les altres confessions cristianes: donem gràcies per haver conegut la crida de Jesús a la unitat. Ens sentim molt convidats a construir ponts de relació amb els germans d’altres confessions cristianes. Per a nosaltres la sinodalitat vol ser sempre, i ho acceptem joiosament, una expressió incloent de la salvació.”

Et recomanem