El diumenge de la Sagrada Família s’escau enguany el 26 de desembre, quan habitualment recordem sant Esteve, el primer màrtir per testimoniar el Fill de Déu. També és especial la festivitat de la Sagrada Família aquest 2021 per un altre motiu, ja que estem celebrant l’Any Família Amoris Laetitia, des del passat 19 de març i fins al 26 de juny 2022, amb la X Trobada Mundial de les Famílies amb el papa Francesc.

En aquest context, l’eslògan escollit és “Anunciar l’Evangeli de la família avui”, que els bisbes de la Subcomissió Episcopal per a la Família i Defensa de la Vida, han glossat en el seu missatge. Davant la situació delicada de la família en la societat actual, com a resposta proposen el meravellós pla de Déu sobre la família: “La profunda vivència del misteri del Nadal, que celebrem cada any, revifa la nostra esperança. (…) Només quan les famílies construeixin sobre la roca de l’amor podran fer front a les adversitats. No val qualsevol material de construcció ni qualsevol ciment. La roca sobre la qual s’ha de cimentar la família és Jesucrist”. I conviden a fer ressonar l’anunci de l’Evangeli de la família: “Les famílies, com a esglésies domèstiques, també s’han de convertir en deixebles missioners d’aquest amor”.

Més informació i materials, al web de recursos de la Delegació de Família i Vida.

  • Diumenge 26 de desembre, a les 12h, missa presidida pel bisbe Agustí a la Catedral de Sant Llorenç, de Sant Feliu de Llobregat, amb motiu de la festa de la Sagrada Família.

De la bellesa a la Bellesa. En el marc de la iniciativa Any Família Amoris Laetitia, el passat 1 de desembre al vespre, a la Parròquia de Sant Josep Obrer, de Sant Boi de Llobregat, un parell de joves, l’Ignasi Segura i l’Anna Grau, van desenvolupar una catequesi sobre la crida a la santedat a través del camí de la bellesa, per transmetre, en altres paraules, la bellesa de la vocació a la santedat des de la bellesa de l’obra de Déu.