A Sant Vicenç dels Horts hi ha la Parròquia de Sant Josep i el bisbe Agustí van presidir-hi l’eucaristia diumenge passat, 11 d’abril a les 11h. Aquesta visita s’emmarca en el context de l’Any dedicat a Sant Josep pel papa Francesc. Podríem preguntar-nos: per què aquest dia, i no el del titular de la parròquia, per exemple? 

També aquest dia tenia una significació particular, perquè era el 2n diumenge de Pasqua i per tant, litúrgicament, s’esqueia el segon aniversari de la dedicació d’aquest temple. És a dir, fa dos anys, el segon diumenge de Pasqua -que va coincidir aleshores en 28 d’abril de 2019- es va realitzar el ritu de la dedicació del temple, en l’any en què se celebrava el 50è aniversari de vida d’aquesta parròquia. En la celebració d’enguany es va descobrir una placa que recorda precisament aquest acte de la dedicació del temple.

També d’altres maneres s’intenta fer present l’Any de Sant Josep en aquesta parròquia. Una iniciativa és la de realitzar unes catequesis en base a la carta apostòlica del papa, Patris Corde, a través de la qual vol fer créixer l’amor a aquest gran sant. Cada dimecres, un laic condueix la catequesis i pregària, concloent amb la distribució de l’eucaristia als assistents.


 

A la nostra diòcesi hi ha dues parròquies dedicades a Sant Josep: la de Sant Vicenç dels Horts i la Parròquia de Sant Josep Obrer, de Sant Boi de Llobregat. A més, hi ha altres dos temples: l’església de Sant Josep Obrer, a Torrelavit, i la capella de Sant Josep de Can Cartró, a Lavern (Subirats).