La campanya de Germanor ens recorda que “som allò que tu ens ajudes a ser”.

El proper diumenge, 8 de novembre és un dia per celebrar l’Església diocesana, per reconéixer-nos com  a membres d’una gran família, la dels fills de Déu, en la qual participem i col·laborem. És una resposta personal, de cadascú. Tots formem l’Església i, per això, la nostra contribució, sigui com sigui, cadascú segons les seves possibilitats i les seves circumstàncies, fa possible la gran tasca que desenvolupa en multitud d’àmbits. D’aquí l’accent del missatge d’enguany: «Som el que tu ens ajudes a ser». És veritat que l’Església neix de les mans de Déu, però cal el nostre testimoni i el nostre exemple personal. També la implicació en les nostres parròquies i comunitats. Si estem apassionats per Déu, ho vivim i ho transmetem. Però tot això ho fem junts, perquè som la família dels fills de Déu: «Som una gran família amb tu».

El sosteniment de l’Església: una manera de ser i de viure a l’Església

Amb la campanya de Germanor parlem de sosteniment de l’Església, no només de sosteniment econòmic. Intencionadament, ens volem fixar molt més en el que som, en la nostra identitat de creients, en el sentit de pertinença a una parròquia o una comunitat, en sentir-nos i ser Església, cridats a participar i a implicar-nos corresponsablement. El sosteniment és doncs un estil pastoral orientat a fer de les nostres parròquies un lloc proper, de trobada, amb acollida comprensiva, sempre disposades al servei, amb comunitats participatives.

Són quatre els pilars que fonamenten el sosteniment de l’Església:

  • col·laborar amb el nostre temps,
  • amb les nostres qualitats,
  • amb la nostra pregària,
  • amb el nostre suport econòmic.

Aquest és el veritable horitzó del sosteniment: descobrir i redescobrir que som la família dels fills de Déu i que des d’aquesta pertinença estem cridats a col·laborar en tot el que puguem. D’aquí neix el nostre compromís econòmic, però també la nostra implicació en tot el que la nostra parròquia es i significa.


Materials de consulta