En dates properes a la Jornada de Germanor, es realitza habitualment una reunió amb els consells parroquials d’economia. Enguany la reunió va tenir lloc dissabte passat, 22 d’octubre, un parell de setmanes abans de Germanor, que se celebra el 6 de novembre.

El bisbe Agustí va donar la benvinguda i, juntament amb l’ecònom, Rafael Galofré, van apreciar i encoratjar la feina que a cada parròquia realitzen els qui posen en comú les seves competències i el seu temps, per conduir la gestió econòmica. El viceecònom i els altres treballadors de l’Administració econòmica del bisbat van donar la seva contribució, ja sigui en l’acollida als participants com en l’explicació dels comptes diocesans de l’any 2021.

Durant la trobada es va comptar també amb la participació telemàtica del bisbe de Bilbao, Joseba Segura, que és el responsable del Secretariat per al Sosteniment de l’Església de la CEE. En la seva intervenció va oferir unes bones claus per afrontar els desafiaments futurs del sosteniment de les parròquies. A continuació, treball en grups al voltant de quatre preguntes relacionades amb el tema exposat.

En resum, un matí molt ben aprofitat, amb bona disposició per part de tots i diàleg, renovant les ganes de treballar en aquest camp tan important de les nostres parròquies, cercant noves maneres per millorar-lo.


El lema de la Jornada de Germanor enguany és GRÀCIES PER TANT:

Un dia per agrair-te per tant… per la teva pregària, pel teu temps, per les teves qualitats i pel teu suport econòmic. És gràcies a tu i amb tu que podem caminar amb tantes persones, sostenint-los, compartint la vida, col·laborant en les seves necessitats, recuperant la dignitat. Una gran varietat de circumstàncies i situacions en què gràcies a tu, vivim plenament el nostre ésser Església.

Quan donem la nostra pregària, compartim el nostre temps i qualitats, quan donem suport econòmic, tot es multiplica, els desafiaments semblen menys i l’alegria creix. Junts aconseguim una parròquia viva, apassionada per Jesucrist i lliurada als altres.

I com cada any, publiquem la revista La nostra Església , que recull diferents iniciatives dutes a terme a la nostra diòcesi i també el compte de resultats. A més de l’enllaç, s’hi pot accedir a les d’anys anteriors, des del Portal de transparència (part superior dreta de la web). 

Et recomanem