El dissabte 13 de gener, va tenir lloc, al Monestir de Montserrat, un recés adreçat als seminaristes de les diòcesis de Sant Feliu de Llobregat i Barcelona. El jove seminarista Álvaro Fabra va tenir l’oportunitat de participar-hi. Segons ens explica l’Álvaro “aquesta experiència sempre resulta gratificant, ja que poder realitzar una peregrinació per veure la Mare de Déu, especialment quan es tracta d’una advocació tan propera als nostres cors, és un autèntic goig”.

El mateix seminarista Álvaro, ens explica com li va anar l’experiència

El matí va començar amb l’oració de Laudes a la capella del Seminari Conciliar de Barcelona; després d’esmorzar, vam sortir en direcció a Montserrat amb la furgoneta del seminari i alguns cotxes addicionals. Vam arribar amb prou temps per dedicar una estona de pregària personal davant de la Mare de Déu abans de la Missa conventual, una pràctica que sempre resulta enriquidora.

A les 11 del matí, vam tenir l’oportunitat d’assistir a la Missa conventual amb els monjos i altres pelegrins que s’havien unit a la visita. Aquesta celebració es caracteritza per la bellesa dels cants i la litúrgia, amb una devoció profunda pel sagrament que és el centre de la vida cristiana. Celebrar l’Eucaristia als peus de la Mare de Déu de Montserrat fa que aquest misteri sigui encara més significatiu, sabent que ella ens cuida i celebra amb nosaltres.

Després de la Missa, vam compartir una estona de recés amb el prior de l’abadia, el P. Bernat Juliol. Va oferir una reflexió inspiradora sobre la mirada del cristià i va destacar com a autèntics seguidors de Crist busquem sempre la llum que ens condueix cap a Déu, fins i tot en els moments d’obscuritat. El P. Bernat va subratllar que molts moments clau de la història de la salvació es produeixen en el pas de la foscor a la llum, com la Creació, l’Encarnació i la Resurrecció. El temps de pregària que va seguir va ser molt profitós.

Després vam compartir el dinar amb els monjos, acompanyats d’una lectura que va incloure la història de Samuel i un text interessant sobre Fraga. Seguidament, vam visitar la Mare de Déu i vam resar el rosari a la capella ubicada darrere de la Verge. La jornada va concloure amb uns textos que formen part d’una visita espiritual a la Mare de Déu, preparats pel director espiritual del seminari.

Amb aquesta experiència renovadora de la visita a la Verge de Montserrat, vam retornar al seminari i, immediatament després, vam sortir a les parròquies per iniciar les activitats del cap de setmana amb les nostres comunitats.

Et recomanem