Manuel Arnedo i Toni Oia van rebre el ministeri ordenat, en la opció del diaconat, el passat 14 de maig a la catedral de Sant Llorenç, de mans del bisbe Agustí. Motiu de joia per a ells i per a tot el poble de Déu, per aquestes dues crides de Déu que han estat contestades amb un SÍ. Hem conversat amb els dos protagonistes sobre el seu camí vocacional i el futur immediat, per poder conèixer-los una mica més.

Com t’has sentit atret per aquesta vocació de l’Església? Què és el que més t’atreu del diaconat?

Manuel: Vinc d’una fe heretada de ma mare, que m’ha mantingut en estreta relació amb la parròquia, essent cada vegada més intensa. Ajudar els altres era quelcom que em feia feliç, rebia més que donava i, amb el desig de fer-ho estable i amb l’ajuda i acompanyament de diversos rectors que he conegut, vaig començar la formació al seminari i, després de set anys de preparació, he rebut l’ordenació diaconal de mans del bisbe Agustí. El que més m’atreu d’aquest camí és donar-me als qui em necessiten, parlar-los de l’amor de Déu, i ser feliç en fer tot això. 

Toni: La meva vocació va néixer a partir d’uns exercicis espirituals a la Cova de Sant Ignasi (Manresa), allà vaig sentir «la crida». Aquesta crida ha fonamentat la meva vida cap en un camí vocacional que va anar prenent forma progressivament amb l’ajut d’un pare jesuïta. El discerniment de la vocació crec que durarà tota la meva vida, ja que entenc que la vocació de cadascú és un camí que vas fent poc a poc. Del diaconat, el que més m’atreu és la vessant del servei: és el punt crucial del diaconat. Ser servidor de Crist, de la seva Església i del Poble de Déu. És el que neix en mi, ajudar i servir. D’altra banda, també el diaconat, tal vegada, dona més marge de maniobra que d’altres ministeris, i, a més permet combinar una carrera professional dins l’àmbit civil.

On desenvolupareu a partir d’ara el vostre servei com a diaques?

Manuel: Estic adscrit a les Parròquies de Cervelló i Vallirana, on ajudo el rector en tot el que calgui. També faig de catequista per als infants que es preparen a la primera comunió i porto la pastoral de la salut a la parròquia de Cervelló.

Toni: Aniré combinant el servei a les parròquies on estic adscrit, Sant Pere Apòstol i Sant Antoni Maria Claret, de Sant Boi de Llobregat, així com la coordinació de Càritas Sant Boi i tot el que pugui dins l’arxiprestat. Tinc especial predilecció per la preparació d’adults en la iniciació cristiana i l’acompanyament espiritual.

A dreta i esquerra del bisbe Agustí, Manuel Arnedo i Toni Oia. (Foto Marc Garrido)

Et recomanem