Aquesta Fundació Pontifícia ja té, formalment, una delegació a la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat i el seu delegat és Josep Maria Guardiola, de Sant Vicenç dels Horts. Aquesta entitat, promoguda pel papa Pius XII, va començar amb l’alemany P. Werenfried van Straaten en 1947, per ajudar l’Església catòlica present en països de veritable necessitat i també els milers de refugiats i els cristians perseguits arreu del món per motiu de la fe.

Ajuda a l’Església Necessitada (ACN per les sigles en anglès) vol ser un pont d’ajuda mútua, un vincle de caritat fraterna i esperança, ajudant els cristians que pateixen necessitat o persecució a viure la seva fe, a través de la pregària, la informació i el finançament de projectes que responguin a les carències pastorals de l’Església local. Ho fa des dels valors de l’esperit de servei, compromís, confiança en la Providència, transparència, austeritat i fraternitat espiritual entre tots els membres de la família ACN.

La Fundació es financia exclusivament amb donatius de benefactors i l’ajuda es destina als projectes i necessitats presentats per milers de missioners i religiosos de l’Església Catòlica que estan presents en els països més necessitats.

En el darrer any, ja s’han portat a terme algunes iniciatives de ACN de pregària i sensibilització al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, com ara la peregrinació del calze de Qaraqosh (Iraq) i darrerament la Icona de l’Anunciació d’Homs (Síria). I amb anterioritat, la col·lecta de la Missa Crismal del 2017 (12 d’abril), va ser destinada a un projecte d’ACN. A partir d’ara, Ajuda a l’Església Necessitada es fa més present a la nostra diòcesi, amb la seva seu a la Casa de l’Església.

Per a més informació:

Ajuda a l’Església Necessitada ACN
santfeliudellobregat@ayudaalaiglesianecesitada.org
Tel. (+34) 93 632 76 30
www.ayudaalaiglesianecesitada.org

Et recomenem