El prevere Rafael Vilaplana va prendre possessió, com a rector de la parròquia Sant Bartomeu i Santa tecla de Sitges, així com de Santa Maria del Garraf, el diumenge 1 d’octubre passat. L’eucaristia la va presidir el bisbe Agustí Cortés i van concelebrar mossèn Josep Pausas, rector fins ara de Sitges; mossèn Josep Ramon Ruiz, fins ara vicari de Sitges i que es trasllada a Vallirana i a Cervelló; el secretari general del bisbat, mossèn Joan Pere Pulido, i el diaca permanent Florenci. També va concelebrar mossèn Lucas Galván, rector de Santa Pola i vicari episcopal de la diòcesi d’Orihola-Alacant, amic de mossèn Rafael. 

Acompanyaven a mossèn Rafael la seva família, feligresos i amics de les  diferents parròquies per on ha anat passant. 

Va ser una celebració molt participativa. Després de llegir el nomenament per part del secretari Mn. Joan Pere Pulido, en la seva homilia, el bisbe Agustí, parlà de com Déu quan ens crida per la missió no es fixa tant en les grans qualitat de lideratge o de molta saviesa sinó sobretot en la nostra humilitat i abandó davant d’Ell. 

 Un cop acabada l’Eucaristia, una representant del Consell Parroquial en nom de tota la parròquia va donar la benvinguda al nou mossèn i mostrà la bona disposició de tots per ajudar-lo en tot el que calgui. 

Seguidament, Mn. Rafael donà les gràcies al Sr. Bisbe, a les autoritats, a la família i a Mn. Josep Pausas pel seu acolliment i ajuda, a mossèn Josep Ramon i a tots els feligresos presents. 

D’altra banda, Mn. Rafael, va fer una explicació breu del seu itinerari des que va començar els seu ministeri sacerdotal en un poble molt semblant, Altea (Alacant), i com ha passat per diferents pobles de muntanya fins arribar una altra vegada a un poble de mar, com és el de Sitges. 

Finalment, Mn. Rafael va recordar l’objectiu diocesà d’aquest any: “Som Cridats. Cridats a ser poble”, i explicà com va sentir la crida del Senyor i va decidir entrar al Seminari. El nou rector de Sitges va ser ordenat fa 27 anys a Alacant, i, ara, arriba a aquesta població costera del Garraf, seguint també la crida del Senyor, quan el bisbe Agustí li va demanar.  

Després de la benedicció, el Sr. Bisbe agraí la tasca feta per mossèn Josep Pausas a Sitges i també va agrair a mossèn Josep Ramon Ruiz, la seva entrega els mesos en els quals Mn. Josep va estar malalt. 

En acabar se celebrà un refrigeri on tothom va poder saludar el nou mossèn. 

Mn. Samuel Gutiérrez, nou rector de la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat de Sant Boi de Llobregat

El prevere i periodista, Mn. Samuel Gutiérrez, l’1 d’octubre passat també va prendre possessió com a nou rector de la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat de Sant Boi de Llobregat, continua, però, amb els càrrecs que tenia abans.

Et recomenem