Avui a les 10.30h el papa Francesc s’ha trobat amb els bisbes de la Tarraconense i de la Província Eclesiàstica de València, que inclou els bisbes de les Illes Balears. És el colofó a la visita ad limina que s’està desenvolupant durant tota la setmana a Roma.

El bisbe Agustí ens ha enviat una salutació, tot just abans d’entrar a l’audiència amb el papa Francesc:

En finalitzar l’audiència privada dels 22 bisbes de les tres províncies eclesiàstiques, el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; el cardenal Antonio Cañizares, arquebisbe de València, i Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona han comparegut en roda de premsa des del Colegio Español de Roma per fer un balanç d’aquesta visita.

L’arquebisbe Joan Planellas, en la seva primera visita ad limina, ha destacat la «gran proximitat» que han trobat els bisbes en els diversos organismes dels dicasteris on han compartit les dificultats i esperances de cada Església local. En relació a la trobada amb el Sant Pare, que ha durat més de dues hores, Mons. Planellas ha expressat la «cordialitat» i «proximitat» mantinguda. En relació als temes tractats, els bisbes han parlat amb el Sant Pare sobre la importància de l’evangelització davant la forta secularització, el treball sinodal, la immigració i la situació política del país a nivell general. Sobre aquesta darrera qüestió, l’arquebisbe Joan ha manifestat que el Sant Pare els ha convidat a evitar «tota ideologia que provoqui qualsevol polarització política».

Els cardenals Joan Josep Omella i Antonio Cañizares han corroborat la bona acollida de tots els dicasteris, i el testimoni de tendresa, humanitat i proximitat, com a pare i germà, del papa Francesc. A més, el cardenal Omella ha destacat la «visió profunda de fe» que caracteritza al Pontífex i el seu bon humor «que impedeix tota desesperança». L’arquebisbe de Barcelona ha valorat de manera positiva, també, la convivència i fraternitat viscuda entre els bisbes de les tres províncies eclesiàstiques en el transcurs d’aquesta visita. «Torno a casa després d’aquesta visita ad limina sentint-me enfortit en la fe pel successor de Pere, i tant de bo ho sàpiga transmetre», ha expressat.


Aquesta tarda, els bisbes de la Tarraconense han celebrat amb el cardenal Omella una eucaristia en la basílica de la Santa Creu de Jerusalem, de la qual és titular.

 

En 3 minuts, un recull de fotografies d’aquesta “peregrinació al llindar dels apòstols”: