Jornada Mundial del Malalt 2020.
 
Avui és la festivitat de la Mare de Déu de Lourdes i avui s’escau la Jornada Mundial del Malalt, que enguany ha pres com a lema, per a tota la campanya “Acompanyar en la soledat”. Més endavant, com a iniciativa de l’Església a Espanya, se celebrarà la Pasqua del Malalt, diumenge 17 de maig (a la nostra diòcesi, dissabte 16 de maig).
La temàtica escollida en aquest 2020 ve proposada pel Dicasteri per a la Promoció Humana Integral de la Persona i pren com a referència el verset “Veniu a mi tots els que esteu cansats i afeixugats, i jo us alleugeriré” (Mt 11,28). En la reflexió que des de la Pastoral de la Salut s’ha fet sobre les causes d’aquest cansament, es profunditza en la qüestió de la soledat, ja que segons les dades estadístiques arriba a ser gairebé una epidèmia. Els materials preparats per la Campanya del Malalt volen analitzar i donar llum per ajudar en el treball pastoral quotidià en l’àmbit de la salut.
 
Com a testimoni vivencial, us convidem a visualitzar el vídeo que trobeu a continuació en el qual Maria Antonia Estévez, voluntària de la pastoral de la salut, explica com viu ella el càncer, des de la fe.