Corpus Christi, Dia de la Caritat. 

Què són dos metres? Fes dues passes i ja els tindràs. Malgrat la distància, milers de persones ens necessiten més a prop que mai: omple aquesta distància amb solidaritat. Aquest és el missatge de Càritas en aquesta Setmana de la Caritat que culmina el proper diumenge, festivitat del Corpus Christi.

La col·lecta d’enguany per aquesta celebració, sota el lema #Anomés2Metres, preten recollir recursos per cobrir les necessitats dels més vulnerables que, en la situació sobrevinguda de la pandèmia, han resultat més afectats encara.

En aquest moment de l’any sempre Càritas ofereix també la Memòria de les seves activitats de l’any anterior. Enguany, al parlar de la tasca desenvolupada durant el 2019, inevitablement, la perspectiva ve marcada a més per la crisi del 2020, i aquesta realitat l’han reflectida amb l’expressió “plou sobre mullat“.

El balanç de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat identifica que més de 5.000 llars i prop de 14.000 persones s’han beneficiat de l’acció de Càritas. D’aquestes:

  • 648 persones (995 llars) a l’Alt Penedès
  • 945 persones (2.986 llars) al Baix Llobregat
  • 067 persones (1.153 llars) al Garraf
  • 279 persones (105 llars) a una petita part de l’Anoia.

Pots consultar també el Full extra de Càritas del proper 14 de juny 2020