Després de la destrucció en el temps de la guerra civil, va ser el 26 de maig de 1946 quan es va inaugurar l’actual temple de Sant Llorenç, a Sant Feliu de Llobregat. 75 anys després, demà dimecres, hi haurà una celebració més senzilla, a la litúrgia d’aquell dia, però d’una manera més festiva i solemne, aquest aniversari se celebrarà diumenge 30 de maig al matí, amb actes a partir de les 11h del matí.

A aquesta hora hi haurà la inauguració de la primera fase de les obres de manteniment i millora: el portals del Roser i Bon Pastor i les façanes laterals, el campanar, el nou enllumenat led de la nau central, i el nou cancell, amb aquesta comunicació diàfana del temple a la Plaça i al poble. Hi assistiran el bisbe Agustí Cortés, l’Alcaldessa Lídia Muñoz i regidors, els membres dels Consells Pastoral, d’Economia, Fundació Laurentius i diverses comissions d’obres. I tota la feligresia que pugui assistir-hi. També s’inaugurarà una petita Exposició Gràfica d’aquests 75 anys que es podrà visitar en l’espai del Cancell durant els propers mesos.

A les 11’45h hi haurà el repic festiu de les campanes, a càrrec de la colla de Campaners de Sant Llorenç, que també està d’aniversari i celebra els seus 25 anys de vida.  A les 12h començarà l’eucaristia solemne de l’aniversari de la dedicació del temple.


Enmig d’aquells anys de postguerra, durs i difícils com només ho saben de veritat els qui els van viure dia a dia, els feligresos, coneguts i anònims, homes i dones de la parròquia de Sant Llorenç, amb mossèn Lluís Brugarolas i el vicari, ànima de la reconstrucció, mossèn Tomás Garcia, van trobar la manera, també amb l’estil i els recursos de l’època, d’edificar de nou i més bell, el temple destruït i de refer la comunitat cristiana. Tot va recomençar l’any 1941, en primer lloc, amb la capella del Santíssim i cinc anys després, amb molt de treball, sacrificis i generositat, amb la inauguració de l’església parroquial de la qual ara en gaudim i que, al cap de més de mig segle, l’any 2004, esdevindria –sense deixar de ser parròquia– la Catedral de la nova diòcesi de Sant Feliu de Llobregat.