“La vida es fa història”.

El proper diumenge, dia 24 de maig, coincidint amb la solemnitat de l’Ascensió del Senyor, se celebra la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials.

És evident el paper fonamental dels mitjans de comunicació en la nostra societat, i potser encara més en relleu s’ha posat durant la pandèmia que vivim. Tanmateix, el papa Francesc, amb el missatge que hi ha dedicat enguany, posa l’èmfasi en les històries i en les narracions, quelcom gens “digital” diria un… Heus ací només un tastet dels primers paràgrafs del missatge:

»Necessitem respirar la veritat de les bones històries: històries que construeixin, no que destrueixin; històries que ajudin a retrobar les arrels i la força per avançar junts.

»Una narració que sàpiga mirar el món i els esdeveniments amb tendresa; (…) que reveli l’entreteixit dels fils amb els quals estem units els uns amb els altres.

Us remetem a la plana web de la Delegació diocesana de Mitjans de Comunicació per accedir als materials de la Jornada: missatge, cartell i subsidi litúrgic, tant en català com en castellà.