L’Editorial Claret acaba de publicar ‘Ser algú per a algú’, escrita pel periodista Jordi Pacheco. És una història breu de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, una de les diverses obres socials que ha dut a terme la Companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül des que es va instal·lar al barri de la Barceloneta de Barcelona.

El llibre està estructurat en capítols que es corresponen als diferents serveis que ofereix l’entitat: servei d’acollida i orientació, servei d’habitatge per a persones en risc d’exclusió social, el centre de convalescència per a persones sense llar, entre d’altres.

És una història explicada des del moment actual, una fotografia de l’estiu del 2023 en la qual es fa un acompanyament als usuaris dels serveis que ofereix l’entitat i, a través d’elles, podem apreciar quines són les situacions que les han portat a necessitar els serveis i de quina manera l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac treballa per ajudar-les cap a un camí de reinserció social.

Aquesta manera d’estructurar el relat permet anar fent diferents salts enrera per anar recuperant alguns dels moments més rellevants de la història de l’entitat al llarg dels seus 45 anys de vida, subratllant així el perfil evolutiu de l’entitat. 

Et recomanem