L’Editorial Claret acaba de publicar un llibre que convida a explorar i reflexionar sobre com Educació i Evangelització són agents de canvi positiu en el món d’avui en dia. El llibre, que porta per títol EDU&EVA, és un recull variat de textos elaborats des del Departament de Pastoral de l’Escola Cristiana de Catalunya, que reflexionen sobre el diàleg entre l’Educació i l’Evangelització com a motor i raó de ser del dia a dia dels centres educatius que en formen part.
EDU&EVA obre camins i planteja unes cent cinquanta preguntes per anar a fons, per reflexionar, per ser creatius; i en aquesta línia esdevé una eina de creixement personal i grupal a l’escola. 

Que aquest viatge ens inspiri a comprometre’ns per una educació que transcendeixi allò merament escolar i abraci la grandesa de l’esperit humà. Junts podem construir un futur on cada persona se senti valorada, empoderada i cridada a ser agent de transformació del món amb valors evangèlics escriu la doctora Gemma Morató en el pròleg, i és que aquest llibre busca ser un far en el camí d’aquells que desitgen explorar i aprofundir al mateix temps que es pregunten cap on ens podem dirigir, què podem millorar i com podem reflexionar-hi. 

EDU&EVA es divideix en tres blocs. El primer, “Llambregades de pastoral educativa” respon a una selecció de les editorials o escrits de reflexió que han anat acompanyant un butlletí digital que va ser fruit de la creativitat pandèmica. A aquelles reflexions s’hi han afegit unes preguntes per a cadascun dels textos per ser objecte de reflexió per part de la comunitat educativa. El segon bloc, “Educació i testimoni” recull els tres articles publicats per la pàgina web de l’Arquebisbat de Barcelona i que reflexionen entorn aquesta temàtica. Finalment, a l’últim bloc “Créixer en la fe” amb un llenguatge molt planer, s’hi troben els textos de situació proposats en aquests anys per als butlletins del Programa Família Escola, Acció Compartida.

El llibre va destinat a tota la comunitat educativa, i pot ser d’especial interès als equips docents, direcció de centres, equips de titularitat i famílies.
 
La Fundació Escola Cristiana de Catalunya
La FEEC busca promoure una educació de qualitat, d’acord amb els principis i valors cristians, oferint els serveis necessaris i el suport i ferm compromís amb les famílies, per a la coordinació de les Escoles Cristianes de Catalunya, la seva continua actualització pastoral, pedagògica i organitzativa, a través del seu caràcter propi, de la formació dels seus professors i directius i del suport a la direcció i a la gestió dels titulars dels centres en tots els processos que es desenvolupen a les escoles.

Et recomenem