La Comissió Episcopal per als Laics, Família i Vida de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha organitzat la Trobada de Laics sobre el Primer anunci amb el lema «Poble de Déu unit a la Missió». Aquest esdeveniment ha reunit, del 16 al 18 de febrer, a la Fundació Pau VI (P. de Joan XXIII, 3), a Madrid, representants de les diòcesis de l’Estat, de la vida consagrada i dels diferents moviments i associacions de laics. La nostra diòcesi també hi ha estat ben present.

“El Primer Anunci és una invitació de cor a cor amb Jesucrist, tornar a allò que és essencial: Viure l’alegria de l’Evangeli”. El Primer Anunci esdevé, doncs, una prioritat pastoral urgent. 

Així hem començat aquest divendres 16 de febrer el congrés: “Poble de Déu unit en la missió” on tots els laics de les diferents diòcesis de l’Estat estem cridats a fer experiència i compartir la joia i els neguits d’aquest Primer Anunci. Hem d’estar atents a la veu de l’Esperit: som persones enviades. Ens hem sentint afortunats de ser-hi aquí perquè nosaltres també hem rebut aquest Primer Anunci.

A partir de les 4 de la tarda hem anat a la Fundació Pau VI de Madrid els diferents representats de parròquies, moviments i associacions laicals. Tots amb un objectiu comú: escoltar l’Esperit i deixar-nos dur per la seva força. 

El Nunci Apostòlic a l’Estat Espanyol, Bernardito Auza, ha començat l’acte amb un missatge del papa Francesc. Mons. Auza ha volgut que fóssim  conscients de la realitat d’un mon secularitzat i descristianitzat on moltes persones no coneixen Déu. Ens ha esperonat a no deixar-nos d’encomanar l’alegria de l’Evangeli a una societat líquida sense compromisos i amb mancances d’un Amor Veritable.

Seguidament, el Cardenal Arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Joan Josep Omella, ens ha adreçat unes paraules on posava èmfasi en l’experiència de ser estimat per Déu i la necessitat de transmetre la notícia de forma valenta i alhora humil.

Dos representats del Consell Assessor de Laics ens han guiat amb un pregària per un recorregut d’agraïment, que es va iniciar al febrer de 2020, sobre la història d’aquest congrés de laics el lema del qual ha estat “Poble de Déu en sortida”. Han esmentat les dificultats d’aquests quatre anys amb el trencament que va suposar la pandèmia i el treball del Sínode de Roma per poder reprendre avui aquesta segona edició del congrés “Poble de Déu unit en la missió”. Ens han esperonat amb paraules “força”: PROCÉS, CAMÍ, DIVERSITAT, JUNTS, RIQUESA DE DONS I CARISMES, SOMNIS. Totes per dir-nos que el primer anunci és una trobada personal amb Jesús. És una trobada plena de l’alegria!

Amb la música de la Maite López i amb les paraules del papa Francesc, ens hem adonat que el Primer Anunci vol dir tornar a la font, que és l’amor del Déu que ens ha portat fins aquí.

Us compartim la música que ha acompanyat la nostra pregària aquesta tarda.

Podeu clicar aquí:

https://www.youtube.com/watch?v=wah1P_wKAP4

FONT: Delegació d’Apostolat Seglar

Et recomanem