La Congregació de les Germanetes dels Ancians Desemparats va celebrar els seus primers 150 anys de vida el 27 de gener passat i per aquest motiu, el bisbe Agustí va presidir l’eucaristia a la Casa Nuestra Señora de Lourdes que l’ordre religiosa té a Sant Just Desvern.

La congregació va ser fundada pel sacerdot Saturnino López Novoa qui, amb l’ajuda i la col·laboració de Teresa Jornet, va posar en marxa l’obra. La inspiració de l’Esperit Sant li va mostrar a D. Saturnino la conveniència de fundar un Institut religiós de dones que tingués per objecte recollir ancians pobres i desvalguts dels dos sexes, cuidar-los i assistir-los en allò espiritual i corporal. Teresa Jornet va sintonitzar amb aquesta iniciativa i en el servei a les persones grans i necessitades va trobar el camí per dur a terme les seves aspiracions de lliurament total a Déu.

El 27 de gener de 1873, amb la vestició de l’hàbit de germanetes d’aquell primer grup de 10 joves a l’església del seminari de Barbastre, va quedar fixada la data de fundació de la Congregació. Actualment les residències de les Germanetes són 205, escampades a 22 països. A Sant Just Desvern són presents des de 1964. A més, el mateix dia 27 es commemorava també la canonització de Teresa Jornet per part de Pau VI, fa 49 anys.

L’eucaristia, concelebrada per diversos sacerdots vinculats a la residència, va ser molt participada també pels ancians i els treballadors, amb detalls cuidats, com ara el moment de les ofrenes i la veneració de la relíquia de la Mare Fundadora. L’ambient festiu va continuar durant un senzill refrigeri als salons de la casa.

Et recomenem