L’Aplec de Santa Maria, a Cervelló, enguany ha estat una festa especial: s’esdevenia el centenari de la restauració del temple romànic. El 25 de setembre de 1922 es va celebrar un missa en l’església romànica restaurada, que s’havia abandonat en el seu us, ja que a principis del segle passat es va construir un altre temple parroquial, més integrat en el nucli urbà de Cervelló, que és l’actual Parròquia de Sant Esteve.

Des del 1922 s’han anat celebrant a finals de setembre l’aplec de Santa Maria només interromput durant la guerra civil i aquests últims anys, per la pandèmia. En aquest 2022, s’ha tornat a celebrar, amb molta il·lusió, sigui per no haver-ho pogut fer els últims anys, sigui pel centenari de la restauració del temple romànic.

La festa començà diumenge 18 de setembre a les 9h, amb una pregària a la Parròquia de Sant Esteve de Cervelló i una processó en romeria per dur la imatge de la Santa a la seva església. Després de la benedicció i repartiment dels panets, hi hagué la celebració de l’eucaristia, presidida pel bisbe Agustí. En acabar la missa, ballada de gegants, sardanes i paella popular i més activitats de cultura popular a la tarda.

Et recomenem